«Класична» охорона квартири.

«Класична» охорона квартири.

Сигналізацію будь-якого об’єкту проектують з розділенням на так звані «рубіжі охорони». Для квартири основних їх три:

  1. Відкриття. Зазвичай це магнітно-контактні датчики, що складаються з двох частин та при роз’єднанні яких отримуємо сигнал тривоги. Встановлюються по периметру приміщення яке охороняється, на всі поворотно-відкидні елементи (двері, вікна, люки).
  2. Розбиття. Зазвичай це акустичні сповіщувачі я кі реагують на різний діапазон частот. Встановлюються біля вікон та дверей які мають скло по периметру приміщення яке охороняється.
  3. Руху. Зазвичай це інфрачервоні сповіщувачі які реагують на перетин оптичних променів. Встановлюються в приміщеннях в яких реалізовано один з попередніх рубіжів, в інші за необхідності.

Охоронна сигрналізація схема блокування

Для мешканців 1-го, 2-го та останніх  поверхів рекомендується реалізовувати всі три обов’язково, однак вирішувати слід індивідуально виходячи з архітектури будівлі та прилеглих об’єктів.

Також для мешканців нижніх поверхів рекомендується «укріплювати вікна» додатковими інженерними конструкціями такими як грати, ролети тощо. Навіть така річ як дитячі навісні замки на вікна збільшать час їх несанкціонованого відкриття, що дасть перевагу охороні для затримання зловмисників. Сповіщувачам нічого не повинно перекривати зони які вони контролюють, тобто не потрібно перед ними вішати величезну люстру або підпирати їх шафою чи заставляти книжками.

На сьогодні все, хай в Вашій оселі ніколи не буде «небажаних гостей».